TC De Wilge

Voor tennissers tussen de 6 en 90 jaar

Ontstaan club

Over het ontstaan van de DE WILGE in het jaar 1978

In die tijd was er in Tielt een tennisclub gevestigd op Watewy. Eind de jaren ‘70 nam de populariteit van de Tennissport sterk toe. Op Watewy waren maar twee terreinen beschikbaar, en dit was onvoldoende voor het aantal leden van toen. Er werd dan uitgekeken om een derde terrein aan te leggen.

Maar daarvoor was de toestemming van het bestuur van het College nodig en de aanleg moest op kosten van de Club gebeuren. Op een algemene vergadering, die plaats vond in den “ Bridge “, kon gemeld worden dat we dan toch dit derde terrein mochten aanleggen. Maar plotseling... Op het einde van die vergadering doken twee figuren op, Carine en François, met de mededeling: dat zij wel een nieuwe tennisclub zouden oprichten in Egem op een oude boerderij, in de Klijtenstraat en eigendom van de familie Maes.

Velen voelden zich aangesproken door dit nieuwe project. Lid zijn van een volwaardige tennisclub in dit landelijk kader, met bar en restaurant en kleedkamers, kortom met alles erop en eraan. Een groep enthousiastelingen zoals: Bart Braekeveld, Robert De Craemer, Philip De Smet, Albert Loosveldt, Daniël De Rammelaere, René De Weerdt en duivel-doet-al François Verstraete schoten aan het werk met pikhouweel, hamer, beitel en in geen tijd was die koestal afgebroken.

Op 3 februari kreeg de vzw tennisclub “De Wilge“ officieel bevestiging van haar aansluiting bij de KBLTB met stamnummer: 230.

De bestuursploeg bestond uit: René De Weerdt – voorzitter, Robert De Craemer –ondervoorzitter, Albert Loosveldt – penningmeester, Bart Braekeveld – secretaris en Daniël De Rammelaere, Philip De Smedt en François Verstraete waren de bestuursleden.

In de februarimaand van 1979 starten de eigenlijke bouwwerken van wat nu de bar en restaurant is, maar toen nog met kleedkamers op het gelijkvloers. In maart-april werden 3 terreinen op een professionele manier aangelegd en het wonder geschiede want op half april werd de eerste match gespeeld.

Op zondag 3 juni 1979 was de officiële opening met een receptie en werd het eerste tornooi georganiseerd onder de leden. En de winnaar van dit tornooi was Robert De Craemer.

Het ledenaantal ging bestendig crescendo en in jaar 1982 telde men 260 leden en het was de bedoeling dat jaar het getal 300 te halen. In de loop van dit jaar trad ook een nieuw bestuur in werking onder de leiding van Adrien Wyseur.